קדימון על אתרים אישיים ועל ניהול ידע

השבוע נערך כנס INFO 2004 בתל אביב,

השתתפתי בשני מסלולים:

האחד "ה Web  האלטרנטיבי" ביחד עם עמיתי מ'רשימות': ירדן ואביבה, עם חנן כהן, עמי סלנט ואחרים. דברתי על אתרים אישיים בארגון כתשתית לניהול והפצת ידע. זה הקישור למצגת שלי במסלול זה.

השני " חצי עשור של ניהול ידע בישראל". דברתי על תובנות מחמש שנים של תוכניות לניהול ידע ולמידה ארגונית בארגונים בישראל, זה הקישור למצגת שלי במסלול זה.

הקישורים, לקראת רשימות שאעלה בקרוב על נושאים אלו.

ואפילו, ראינו דוגמא לידע גלוי וידע סמוי: 'איך מקפלים כביסה' בצ'יק-צ'ק, יש מי שתירגל ואפילו הצליח!

פורסם בקטגוריה תשתיות תומכות ידע. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

2 תגובות בנושא קדימון על אתרים אישיים ועל ניהול ידע

  1. מאת יהושפט‏:

    כאשר אנו משתמשים במונחים בעברית עלינו להיזהר מפני עיוות סמוי של המושגים. ההבחנה המקורית של פולני בין ידע מפורש לידע בלתי מפורש אינה זהה להבדל שבין גלוי לסמוי. הידע לפיו ניתן לקפל את החולצה בדוגמה אינו ידע בלתי מפורש לפי הגדרתו המפורשת של פולני. לכן, ללא הגדרה מחדש של משמעות המונחים "ידע גלוי" ו"ידע סמוי" אנו נמצאים במבוך של מושגים סמויים (קרי, רעיונות סמויים). הידע הבלתי מפורש אליבא דפולני הוא גורם של ידע שלא ניתן לנסחו במפורש ולכן כל רעיון ניהול הידע אינו חל עליו. השגיאה הבסיסית של ניהול הידע היא בהנחה שכל ידע, ולכן כל ידע פרטי או אישי, ניתן להמרה לידע ציבורי על ידי ניסוח מפורש.

  2. מאת יגאל חמיש‏:

    רק מדגים את אי הרלוונטיות של המאמץ להמיר ידע סמוי בידע גלוי ו5את אי היכולת המעשית לעשות כך.
    על כן, ארגונים כבר מזמם אינם ממקדים את מאמציהם בכיוון "לכידת" או המרת" הידע הסמוי לגלוי – אלא בהבטחת סביבה בה ידע יכול להיות נוצר ומשותף.
    זאת טענתי המרכזית בנושא.
    תודה שקראת והגבת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *